Hungária szelet

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:






Elkészítése:

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet - amibe belekeverjük a sütőport - és végül a tojások kemény habját. Kettévesszük, az egyik felébe belekverjük a darált diót. Közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk, ráöntjük a diós, majd a sima tésztát. Közepes lángon sütjük.
A krémhez a 2,5 dl tejből és a 2 kanál lisztből besamelt főzünk. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukrot kikeverünk, egy pici rum is mehet bele. ha a besamel kihűlt a kettőt összekeverjük, 5 dkg darált diót teszünk bele. A hideg tészta tetejére kenjük a krémet, reszelt csokoládéval díszíthetjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!