Hungária szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál meleg víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Hozzávalók a krémhez:
- 2,5 dl tej
- 2 kanál liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- rum
- 5 dkg darált dió
- a díszitéshez darált csokoládé
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet -
amibe belekeverjük a sütőport - és végül a tojások kemény habját. Kettévesszük, az egyik felébe belekverjük a
darált diót. Közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk, ráöntjük a diós, majd a sima tésztát. Közepes lángon
sütjük.
A krémhez a 2,5 dl tejből és a 2 kanál lisztből besamelt főzünk. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukrot kikeverünk,
egy pici rum is mehet bele. ha a besamel kihűlt a kettőt összekeverjük, 5 dkg darált diót teszünk bele. A
hideg tészta tetejére kenjük a krémet, reszelt csokoládéval díszíthetjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!